Kommunsamarbeten

kommun.fw

Kommunsamarbeten


I Sverige pågår förändring av arbetsförmedlingsverksamheten genom att kommuner startar egna arbetsförmedlingar. Vissa kommuner anlitar externa leverantörer andra arbetar inhouse. Academicum är anlitad som leverantör för att bistå arbetssökande i Nacka och i Sollentuna.

JOBBEXPERT I NACKA

Academicum erbjuder tjänsten Jobbexpert till dig som anvisas av Nacka kommuns vägledare. Vår målgrupp är främst akademiker, d v s du ska ha studerat på ett universitet eller en högskola.

Academicums upplägg innebär att du tillsammans med en av Academicums coacher lägger upp ett program för ditt jobbsökande. Programmet kan innehålla bl a analys av arbetsmarknaden för att skapa en jobbsökningsstrategi, upprätta CV och ansökningsbrev samt ha intervjuträning inför en anställningsintervju. Också arbete med sociala medier ingår i Academicums utbud.  Om du har möjlighet att få praktik, hjälper vi dig att finna en arbetsplats med uppgifter som matchar din kompetens. Academicum har stor erfarenhet av coachning samt praktik bl a genom programmet Korta Vägen samt Akademikertrainee.

Vill du veta mer?
Läs mer här eller kontakta Academicum på info@academicum.se eller ring 018 15 72 09.

Här kan du kontakta Nacka kommun:
Kontakt

SOLLENTUNA

I vårt samarbete med Sollentuna kommun jobbar vi med karriärtjänster för dig som är akademiker och bor i Sollentuna. Målet är att du ska få ett jobb där du har nytta av din utbildning. Efter det första mötet så får du en coach som matchar din kompetens och då bestäms även upplägget. Du ansöker till programmet genom Sollentuna kommun.

Kontakt: info@academicum.se, 018 15 72 09

Här kan du kontakta Sollentuna kommun:

Kontakt