Näringslivsministern Annie Lööf besökte Academicum idag 25/4 vid tolvtiden. Det var kaffe och bullar och samtal om hur Academicum arbetar för att bistå akademiker.

Academicum representerades av Bo Wennström, Christina Frimodig samt Cécile Thuillier.  Cécile berättade om hur hon själv, som nyanländ för några år sedan och utan kunskaper i svenska, hade fått en karriärstart genom SFI, jobbcoachning, praktiktjänstgöring som sedan lett till en anställning som assistent och nu en chefsposition på Academicum. Avgörande, framhöll Cécile var att snabbt komma in i språket samt att få praktik. Christina berättade om projektet Korta vägen som hon leder och där det just nu är ca 20 akademiker som precis startat med kompetenser inom medicin, pedagogik, administration m m.  Bo berättade om Academicums resultat och hur vi anpassat vår organisation för att på bästa sätt vara ”nischade” mot akademikergruppen och där agentmodellen visat sig fungera bra.

Ministern lyssnade och fick feed-back på flera idéer och förhoppningsvis några bra exempel att använda!