För arbetsgivare

Har din arbetsplats behov av ny kompetens?

Är du i behov av kompetensförsörjning på din arbetsplats? Vi har kompetenser inom olika områden som vi gärna matchar med din arbetsplats, för anställning eller praktik.

Vid anställning kan vi även hjälpa till med en bemanningslösning.

Läs mer om våra olika projekt nedan.

 

Kompetenslistan 2019

Kompetenslistan är en lista som går ut till arbetsplatser i våra regioner där vi har sammanställt de kompetenser som går våra program (Korta vägen samt Stöd och matchning), i syfte att hitta relevanta praktikplatser. Hör gärna av dig om du är intresserad av en prenumeration!

Läs kompetenslistan för Stockholm och Uppsala – januari 2020

Vid frågor eller mer information, kontakta Fritjof Sewring

076-426 91 19, fritjof.sewring@academicum.se

 

Mer om våra projekt för dig som är arbetsgivare

Korta vägen

Korta vägen är ett utbildningsprogram med flera olika spår, och är ett samarbete med Arbetsförmedlingen.

Korta vägen yrkesinriktning riktar sig till nyanlända akademiker. Programmet innehåller undervisning i svensk arbetsmarknad, fackspråk, coachning m m samt praktik. Om din arbetsplats är intresserad av att ta emot en praktikant är ni alltid välkomna att kontakta vår arbetsmarknadskoordinator Fritjof Sewring, fritjof.sewring@academicum.se, 076-426 91 19, för information via mail, ett telefonsamtal eller ett personligt möte. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen.

 

Stöd och matchning

I Stöd och matchning är vårt mål att finna en bra matchning för såväl kandidat som arbetsgivare, vilket kan ske genom anställning eller praktik. De allra flesta av våra kandidater är akademiker. Ofta har de tidigare arbetslivserfarenhet från sitt yrkesområde. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen och längden på praktik är flexibel, ofta cirka 1-4 månader.

Om din arbetsplats är intresserad av att titta på vilka kompetens vi har inne nu för anställning eller praktik får ni gärna kontakta:

Uppsala: Anna Svedjedal, projektkoordinator, 070-274 21 70, anna.svedjedal@academicum.se

Malmö: Waileth Persson, projektledare, 0707-90 56 85, waileth.persson@academicum.se