Ansök senast: 27 maj, 2022

Lärare i arbetslivsorientering och yrkescoachning för Korta vägen Stockholm

Academicum söker dig som kan arbeta som lärare i arbetslivsorientering och yrkescoachning inom ramen för arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen på vårt kontor i Solna. Korta vägen är en utbildning för arbetssökande akademiker och flertalet av våra kursdeltagare är invandrare som har varit en tid i Sverige, läst SFI men inte ännu etablerat sig på den svenska arbetsmarknaden inom sitt yrkesområde. Utbildningen, där även praktik ingår, ska ge dem den skjuts de behöver för att få in foten och fortsätta sin karriär.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att du leder lektioner om exempelvis arbetsplatskultur, jämställdhet och regler och aktörer på den svenska arbetsmarknaden. Att informera om olika sätt att söka och hitta jobb ingår även i tjänsten, liksom CV-granskning och intervjuträning. Det är viktigt att din undervisning har en aktiverande och kommunikativ inriktning så att deltagarna samtidigt utvecklar sina färdigheter i svenska språket.

Vem är du?

Vi söker dig som har studerat minst två år vid universitet eller högskola och har goda kunskaper om arbetsliv och arbetsmarknad i Sverige. Erfarenhet av arbete med arbetssökande och undervisning är naturligtvis mycket meriterande. Arbetet ställer höga krav på förmågan att planera och arbeta självständigt och erbjuder stor frihet i metod och upplägg.

Som person är du självgående, pålitlig, öppen och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att du som söker har goda datorkunskaper, är engagerad i dina uppdrag och tycker om mötet med människor.

Lön

Månadslön

Tillträde

Vid överenskommelse.

 

Är du intresserad av tjänsten? Skicka ditt CV och ansökningsbrev till ansokan@academicum.se och skriv ”Lärare Stockholm” i ämnesraden.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Asli Weheliye, projektledare för Korta vägen i Stockholm på asli.weheliye@academicum.se, tel. 072 515 72 09 eller Johannes Bergfeldt, verksamhetsansvarig Academicum, på johannes.bergfeldt@academicum.se, tel. 072-22 00 915.