Deltagarna berättar

Deltagarna berättar - Umeå

Om Korta vägen i Västerbotten

Akademikerspåret Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning med undervisning och praktik för personer med universitets- eller högskoleutbildning. Du hittar mer information i filmen nedan och på sidan om kursens innehåll.

Korta vägen i Västerbotten har sin verksamhet i SLU:s lokaler på Skogmarksgränd 17 i Umeå.

Nästa start: Den sista starten för Akademikerspåret Korta vägen i Umeå var i februari 2023. Till hösten 2023 kommer en ny version: Akademikertjänst Korta vägen. Nästa start för Korta vägen i Umeå blir till hösten, men datum är inte bestämt ännu. Kontakta Arbetsförmedlingen eller vår projektledare Karin Ahlman Toyama för mer information, eller om du är intresserad av att ta emot en praktikant från Korta vägen.

Kontakt

För att bli anvisad till programmet måste du vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Klicka på denna länk till Arbetsförmedlingens hemsida.

Du kan vända dig till Arbetsförmedlingen för att fråga om Akademikerspåret Korta vägen skulle passa för dig. Klicka här för att se kontaktuppgifter till Arbetsförmedlingen. Där hittar du telefonnummer, mailadress och chatt till handläggare.

Klicka här för att se information om Korta vägen i Västerbotten på Arbetsförmedlingens hemsida.

Besöksadress 

SLU Campus

Skogmarksgränd 17, 901 83 Umeå

 

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen:

Deltagarna berättar - Korta vägen Malmö

Om Korta vägen i Malmö

Akademikerspåret Korta vägen är en förberedande utbildning för akademiker med undervisning och praktik för personer med universitets- eller högskoleutbildning. Du hittar mer information i filmen nedan och på sidan om kursens innehåll.

Korta vägen i Malmö har kursstarter  varannan måndag i Academicums lokaler på Pilgatan 6, Malmö. 

Nästa start: 2023-09-13

ID för anvisning: 289401

Information om Korta vägen i Malmö

Vill du veta mer om Akademikerspåret Korta vägen i Malmö, hur undervisningen och praktiken går till och hur du registrerar dig för Korta vägen? 

Kontakta projektledaren Charlotte Bernström på charlotte.bernstrom@academicum.se

Charlotte arrangerar också digitala studiebesök varje onsdag klockan 10.00 där du får information och möjlighet att ställa frågor om utbildningen.

Mejla till Charlotte om du är intresserad av att vara med på ett studiebesök. Du får ett svar med en länk som du använder för att gå med i det digitala studiebesöket. Om tiden på onsdagar inte passar för dig kan du fråga Charlotte om andra möjliga dagar och tider för studiebesök.

 

Hur gör jag för att gå Korta vägen?

För att bli anvisad till programmet måste du vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Klicka på denna länk till Arbetsförmedlingens hemsida.

Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om du passar för att gå Korta vägen, och som anvisar dig till kursen. Kontakta Arbetsförmedlingen och berätta att du är intresserad av Akademikerspåret Korta vägen. Klicka här för att se kontaktuppgifter till Arbetsförmedlingen. Där hittar du telefonnummer, mailadress och chatt till handläggare.

Kontakt

Adress
Academicum Utbildning och Bemanning AB
Pilgatan 6
212 12 Malmö

 

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen:

 

Deltagarna berättar - Visby

Om Korta vägen i Visby

Den sista starten för Akademikerspåret Korta vägen i Visby var i februari 2023. Till hösten 2023 kommer en ny version: Akademikertjänst Korta vägen. Nästa start för Korta vägen i Visby är inte bestämt. Kontakta Arbetsförmedlingen eller vår projektledare Eva Kätting för mer information, eller om du är intresserad av att ta emot en praktikant från Korta vägen.

Plats: Cramérgatan 3, Visby 

Kontakt

För att bli anvisad till programmet måste du vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Klicka på denna länk till Arbetsförmedlingens hemsida.

Du kan vända dig till Arbetsförmedlingen för att fråga om Akademikerspåret Korta vägen skulle passa för dig. Klicka här för att se kontaktuppgifter till Arbetsförmedlingen. Där hittar du telefonnummer, mailadress och chatt till handläggare.

Besöksadress och postadress

Academicum c/o Uppsala universitet – Campus Gotland

Cramérgatan 3

621 57 Visby

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen:

Deltagarna berättar - Stockholm

Om Korta vägen i Stockholm

Akademikerspåret Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning med undervisning och praktik för personer med universitets- eller högskoleutbildning. Du hittar mer information i filmen nedan och på sidan om kursens innehåll.

Korta vägen i Stockholm har kursstarter ungefär var tredje månad månad i Academicums lokaler på Hannebergsgatan 33, Solna.

Nästa start: Den sista starten för Akademikerspåret Korta vägen i Stockholm var i februari 2023. Under hösten 2023 kommer en ny version: Akademikertjänst Korta vägen. Nästa start för Korta vägen i Stockholm blir till hösten, men datum är inte bestämt ännu. Kontakta Arbetsförmedlingen eller vår projektledare Asli Weheliye för mer information, eller om du är intresserad av att ta emot en praktikant från Korta vägen.

Kontakt

  • Asli Weheliye, projektledare Korta vägen Stockholm, Academicum, telefon: 0725 15 72 09,  asli.weheliye@academicum.se
  • Johannes Bergfeldt, verksamhetsansvarig Korta vägen, Academicum, telefon: 072-22 00 915,  johannes.bergfeldt@academicum.se
  • Arbetsförmedlingen, telefon: 0771-416 416

Adress
Academicum Utbildning & Bemanning AB
Hannebergsgatan 33
171 44 Solna

 

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen:

Deltagarna berättar - Uppsala

Om Korta vägen i Uppsala

Akademikerspåret Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning med undervisning och praktik för personer med universitets- eller högskoleutbildning. Kursen inleds med kartläggning och bedömning av individens möjligheter och val av utbildningsinnehåll. Du hittar mer information i filmen nedan och på sidan om kursens innehåll.

Korta vägen i Uppsala har kursstarter ungefär var tredje månad i Academicums lokaler på Västra Ågatan 12.

Nästa start: Den sista starten för Akademikerspåret Korta vägen i Uppsala var i februari 2023. Till hösten 2023 kommer en ny version: Akademikertjänst Korta vägen. Nästa start för Korta vägen i Uppsala blir till hösten, men datum är inte bestämt ännu. Kontakta Arbetsförmedlingen eller vår projektledare Niklas Hellstrand för mer information, eller om du är intresserad av att ta emot en praktikant från Korta vägen.

Kontakt

Utbildningens adress: 

Västra Ågatan 12, Uppsala

 

 

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen

 

 

Deltagarna berättar - Korta vägen – 2020-05-25

Akademikerspåret Korta vägen – Aktuella starter

Korta vägen för utlandsfödda akademiker
Yrkesinriktning/Studieinriktning

Start: Kartläggningsvecka: 25/5 (ID: 241669)

Kursstart Korta vägen Yrkesinriktning: 8/6 (ID: 241670)

Kursstart Korta vägen Studieinriktning: 8/6 (ID: 241671)

Utbildningens adress: Hannebergsgatan 33, Solna

Om du vill ha mer information om programmet:

På grund av Covid-19 har vi i dagsläget inga inplanerade informationsmöten i vår lokal. Du kan se en digital presentation av programmet längst ner på den här sidan.

Om du har frågor om programmet är du välkommen att kontakta: Asli Weheliye, projektledare Korta vägen, 0725 15 72 09
Telefontider: måndag-torsdag kl 10-12 och kl 14-15.

Korta vägen – Utvidgad målgrupp
Start: Nytt startdatum kommer

Plats: Hannebergsgatan 33, Solna

Kontakt
Asli Weheliye, projektledare Stockholm, Academicum,
Telefon: 0725 15 72 09, e-post: pernilla.andersson@academicum.se
Agneta Wallin, verksamhetsansvarig Korta vägen, Academicum.
Telefon: 070 327 97 22, e-post: agneta.wallin@academicum.se
Ann-Kristine Hermansson, Arbetsförmedlingen,
Telefon: 010 486 42 28, e-post: ann-kristine.hermansson@arbetsformedlingen.se

Academicum Utbildning & Bemanning AB har sitt Stockholmskontor på Hannebergsgatan 33 i Solna.

 

Här kan du se en informationsvideo om Korta vägen för utlandsfödda akademiker: