Lektion 6 – Anställd hos arbetsgivare eller bemanningsföretag

Lektion 6 – Anställd hos arbetsgivare eller bemanningsföretag

 

Det klassiska sättet att söka jobb på är att köpa en tidning och läsa i den del som innehåller platsannonser.

 

Rekommendation: Gå till biblioteket. På biblioteket finns (normalt) dagstidningar där du kan läsa om utannonserade tjänster.

 

Internet: Du hittar också utannonserade tjänster på webben. Här finns flera möjligheter. Du kan googla, du kan söka via Linkedin eller Facebook. Du kan också gå in på bemanningsföretagens hemsidor och se vilken typ av kompetens de söker. Du kan också registrera dig på Arbetsförmedlingens Platsbank.

 

Bemanningsföretag: Ett allt vanligare sätt att arbeta på är att jobba för ett bemanningsföretag. Gången är ofta följande: Du lägger in ditt CV och uppgifter på bemanningsföretagets hemsida. När bemanningsföretaget har ett intressant jobb så kontaktas du. Om ni kommer överens så anställs du av bemanningsföretaget och sedan jobbar du på ett kundföretag som ”konsult”. Affärsmässigt betyder det att bemanningsföretaget träffar två avtal. Ett avtal med den som anställs (ett vanligt anställningsavtal) samt ett avtal med företaget. Det är speciella villkor för just denna typ av anställning så läs bemanningsföretagets avtal noga och ställ frågor.